Yggdrasil toulouse

Le Petit Tou Your City-Guide Vapaa nähdä kaupungin vaaleanpunainen

 • D Auki sunnuntaina
 • d Uusi
 • Käytännön tietoa:
 • WiFi

Yggdrasilin? Mikä hauska nimi ... Olisiko Norse-mytologian temppeli? Kun Hervé ja minä kävelimme rue Pargan varrella, emme voineet kuvitella, että ilta oli päättynyt sellaiseen paikkaan! Yrjusrassilla ei ole tarvetta ylellisyyteen korostaakseen sen konseptia yhtä tehokkaaksi kuin leikkisä ravintola. Ajatus on yksinkertainen, nauti hyvistä aterioista kohtuullisin hinnoin, kun heillä on itsepalvelupyyntö 71 viittausta lautapeleihin. Gaspard, pelin harrastaja kaikissa muodoissaan, on ensimmäinen vaaleanpunainen kaupunki, joka ehdottaa tätä konseptia.

Käynnistin: 7-6 €, Lauta: 8-10 €, Jälkiruoka: 4-6 €.

65 rue Pargaminières

Jätä kommentti Peruuta vastaus.

Jaa tämä uutinen

Jaa julkaisu "Lomakkeen perustaminen"

Ash Yggdrasil

Friedrich Wilhelm Heine

Norse-mytologiassa, Yggdrasilin (Vanha norja Yggdrasilin; ylimääräinen -l on nimellinen laatikkomerkki) on Maailmanpuu, suuri Ash Tree, joka sijaitsee maailmankaikkeuden keskustassa ja liittyi yhteen yhdeksän maailman esittämästä kosmologiasta. Puun rungon voidaan ajatella muodostavan pystysuoran akselin ympärille näiden maailmojen, jotka sijaitsevat Asgardin, jumalien valtakunnan yläosassa ja Helin, joka sijaitsee Niflheimin pohjalla. Midgard, tai Lähi-Maa (kuolevaisten maailma) sijaitsee keskellä ja sitä ympäröi Jötunheimr, maapallon jättiläisten, jotka molemmat eroavat merestä. Yggdrasil tunnetaan myös joskus nimellä Mimameid kulta Laerad.

Etymologia ja vaihtoehtoiset nimet

Nimen yleisin hyväksytty etymologia on YGG "kauhea" + drasil "Steed". Vaikka nimi tarkoittaa "kauheaa steed", se tarkoittaa tavallisesti "hirveän jylhää", kun Yggr on Jumalan Odinin epithetti. Toisin sanoen, Odinin hevonen, viitaten yhdeksään yötä tai "ratsastus hirsirakenteisiin", jotta saataisiin tietoa tunkeilusta.

Valaisinta kuvataan joskus vanhan norjan runossa "ripustettu hevonen". Kun kyseessä on "kauhea steed", yhdistyminen Odinin kanssa voi olla toissijainen ja mahdollinen määrä ratsastajia. Kolmas tulkinta, jossa on etymologisia vaikeuksia, on "yew-sarake", johon puu liitetään Eihwaz Rune.

fjölsvinnsmál, Runo Poetic Edda, viittaa World Tree as Mimameid (Vanha norja: Mímameiðr, "Mímirin puu"). Puu on myös luultavasti identtinen Laeradin kanssa (vanha norja: læraðrHeidrun (vanha norja) Heidrun) ja Eikthyrnir (vanha norja: eikþyrnir).

Yggdrasil ominaisuuksia näkyvästi sisään Völuspá, ensimmäinen runo Poetic Edda.

Roomassa 2, Odinin neuvonantava völva (tai seeress) muistelee omaa muinaista menneisyyttään, kun maailmankaikkeus oli nuori. Yggdrasil "kunniakas Mjötviðr" oli edelleen taimi "ennen maan alla" olemassa ollut. Nimi mjöt-viðr tarkoittaa "asianmukaisen toimenpiteen puuta", joka kuvaa elävän maailmankaikkeuden harmoniaa, jossa jokaisella piirteellä on oikea määrä.

Roomassa 19 völva tarjoaa puun kuvauksen:

"Tiedän, että tuhkapuut ovat nimeltään Yggdrasill, korkea puu, valaistu loistavalla sienellä; sieltä tulevat tuhot, jotka kuuluvat laaksoon, ikivihreä, se seisoo tuulen alla. " [1]

Roomassa 20 hän kertoo kolmen Nornin ulkonäöstä.

Stanza 27 on hämärämpi ja kaksi versiota viittaavat Heimdallin yhteyteen:

"Hän tietää, että Heimdallin kuulo on piilotettu säteilevän, pyhän puun alla; " [1]

Tutkijat mukaan lukien John Lindow [2] ja Carolyne Larrington [1] ovat ehdottaneet, että Heimdallilla voi olla yksi kahdesta tyypistä kuulon heikkenemistä. Gylfaginning Hän voi kuulla ruoho kasvaa maan päällä tai villasta selkään lampaat) laittamista sinne hyvin paljon la même tavalla Odin Pantatut silmällä kaivoon Mimir vastineeksi tietoa ja viisautta. Itse asiassa völva viittaa tähän Odinicin uhraukseen huoneen toisen puoliskon ja huoneen 28 kohdalla.

Lopuksi säkeistö 47 ennustaa seeress Se Yggdrasilin vapisevat ja notkua aikana Ragnarök lopullinen konflikti syöttääksesi jumalien ja jättiläisten. Vaikka emme ole erityisen hyvin tietoisia Surtrin tulisesta tulipalosta, maailman uudestisyntyminen ja uusi jumalien ja miesten sukupolvi ovat myönteisiä merkkejä.

John Lindow kertoo Gro Steinslandin analyysistä Völuspá ja painopiste on Yggdrasilin koko Runo esittää que la puu Tuotu ei ainoastaan ​​spatiaalisen yhtenäisyyden tavoite aussi kronologisessa yhtenäisyys, ICT läsnäolo siementen aikaisemmin (säkeistö 2), koska uhripaikkaan ja kokoonpano tässä (27), kuten symboli kuoleman kosmoksen (47), ja lopuksi symbolina uuden maailman edustettuna puutuotteet valitsema jumala Hoenir varten riimu ennustaminen profeetallisella tulevaisuutta silmällä pitäen (63). [2]

Runon mukaan Hávamál, Óðinn räpyttää paradoksaalisesti puusta (tavallisesti Yggdrasil on ihmisuhri itselleen, joka pysyy hengissä jumaluutena. Hän kärsii tämän ylentystaistelun leipää ja vaikeuksia yhdeksän yön ajan saadakseen tietoa runeista.

138. "Tiedän, että ripustin tuuliselle puulle yhdeksän yötä, haavoittunut keihään, omistettu Odin, minä itseäni, kukaan ei tiedä mistä sen juuret juoksevat. " 139. "Ei leipää anna minulle juomaa sarjasta, alaspäin peitin; Otin runeja, huutaen otin ne, sitten palasin sinne. " [1]

Täällä nimi World Tree, YGG-drasill, tarkoittaa "kauheaa steed". Saamen saamelaisten suhteen henkilö voi lähettää omansa Hugr ("sielu", "henkeä" tai "tietoisuus") kulkemaan puun läpi maailmasta toiseen. Kun ajatellaan koko maailmaa kokonaisuutena ja ylittää heidät vertaamaan Ginnungagapin ääretöntä mitään, herää eksistentiaalinen voima. Óðinn 'ryppyjä' Tree päästä transsiin muistuttavan kokemuksen, joka ylittää maailman elämän ja kuoleman, saavuttaa saavuttaa valtaa todellisuuden muodossa kirjoitetun kielen.

Runo Grímnismál Yggdrasililla on paljon sanottavaa. Taulukon 25 ja 26 mukaan Goat Heidrun on Valhalla katon yläpuolella ja syö puun lehdet ja oksat. Hänen utareestaan ​​virtaa loputon meadin tarjonta einherjarille. Samoin polttarit eikþyrnir aussi syötteitä puusta huipulla katon sali, ja Hänen kaviot vettä tippuu uusia lähteitä Hvergelmir, joka sijaitsee qui sisään Niflheim ja kaikista joet virtaavat. Kummassakin tilassa puuta kutsutaan Laeradiksi, mutta se identifioidaan usein Maailmanpuun kanssa. Kummallakin on samankaltaisia ​​kohtia, jotka liittyvät Odinin halliin, molemmat liittyvät eläimiin, jotka ovat peräisin niiden lehdistä, ja Hvergelmir jakaa myös yhteyden molempiin puihin.

Stanzas 29-35 antaa lisätietoja. Joka päivä jumalat ajavat Yggdrasilia pitämään ja lausumaan tuomiot. Kolme juuret puu kasvaa kolmessa erillisessä suuntiin, ensin Hel, toinen joukossa halla jättiläiset (Jonka maailmaan ei ole nimetty tavoitteena on oletettavasti Jotunheimin), ja kolmas joukossa ihmisiin tai Midgardin. Vuonna Gylfaginning osa Prosa Edda, kuolevien keskuudessa oleva kolmas juurihäiriö sijoittaa Snorri Asgardissa jumalien joukossa. Tilat myös mainitsevat olentoja, jotka asuttavat puun, mukaan lukien korkeimmat oksat, nimeltään Dain, Dvalin, Duneyr ja Durathror, sekä käärmeiden lauma:

34. "Lisää käärmeitä ovat Yggdrasillin tuhka kuin mikään hölmö voi kuvitella: Goin ja Moin, he ovat Grafvitnirin ääniä, Grabak ja Grafvollud, Ofnir ja Svafnir mielestäni ikuisesti kukko puun oksilla. " [1]

Lisäksi kotka istuu kyydissä yläpuolelta lohikäärme Nidhoggin antaa puun alta, ja palvelevat rooli kantava sanansaattaja ilkeitä sanoja Entre les kaksi on orava nimeltään Ratatosk Kuka on ajaa ylös ja alas pituus takakonttiin qui est vähitellen homeelle. "Yggdrasilin tuhka kärsii tuskasta enemmän kuin miehet tietävät", ja kuitenkin huoneen 44 mukaan se on edelleen "jaloin puita".

fjölsvinnsmál, joka muodostaa runon toisen osan Svipdagsmál, kahdesti mainitsee puun nimeltä Vanhentunut Mimameid ( "Mimir n Tree") qui pidetään yleensä identiques jotta Yggdrasilin takia Mimir n yhteydessä Maailman Puuhun maalivahdin yhden ict wellsprings. Runon mukaan se on salaperäisiä juuria, heittää raajansa, ja se on läpäisemätöntä palamaan ja rautaa. Se on maailman ruumiin hedelmä, ja se on tärkein kahdesta lajikuvasta nimeltä Víñópnir (Vidopnir).

Vuonna Gylfaginning osa hänen Prosa Edda, Snorri Sturluson toistaa suuren osan Poetic Edda mutta laajentaa myös tiettyjä ideoita ja käyttää aiempaa materiaalia Yggdrasilin omien mallien perustana. Snorrin mukaan yksi sen juurista ulottuu Niflheimiin Hvergelmirin lähelle, joka on täynnä käärmeitä. Siellä lohikäärme Nidhogg tärisee juuresta. Toinen juureen ulottuu jäähän jättiläisten joukkoon, "jossa Ginnungagap kerran oli" Mimirin kuopassa, tietämyksen ja viisauden lähteenä. Kolmas astuu Asgardiin jumalien keskuudessa ( Poetic Edda Midgard kuolevaisten keskuudessa), ja tässä sijaitsee URd: n Well, pyhä paikka, jossa jumalat pitävät tuomioistuimessa. Joka päivä he ajelevat siellä Bifröstä sateenkaaren silta lukuun ottamatta Thorin joka kävelee.

Sijaitsee myös tuhkan alla norns maailman. Ne sekoitetaan veden kanssa mutaa, joka sijaitsee noin hyvin (muodostaa parantava haude) ja kaada se yli puiden niin että TVT oksat Eivät voi rapistua tai lahoa, ja elvyttää sen aiheuttamat haavat eri eläimiä ja hirviöitä että rehu siitä. Maailmassa on myös kaksi asiaa, ja tämä on yksi maailman tärkeimmistä asioista. loistava siipi ", jota Norns käyttää. Yggdrasilin sanotaan olevan myös maanläheisen hunajauhon lähde, josta mehiläiset syövät.

Yhdeksän valtakunnan järjestys.

Pohjoisessa: Niflheim

Idässä: Jotunheim

Etelässä: Musspelheim

Lännestä: Vanaheim

Keskustassa: Midgard

Yllä: Alfheim ja Asgard

Alla: Svartalfheim ja Helheim

Maailman Tree asuu useita eläimiä, joiden Nίðhӧggr, lemmikkieläinten lohikäärme jumalatar Hel qui pureskelee juuret puun qui sitoa se, Veðrfӧlnir kukko, kuka laulaa Kun Ragnarök tapahtuu, Ratatӧsk orava, kuka karieksen viestejä vihaa Entre kotka ja Niluhuhggr. Kotka, joka ei ole nimetty, sanotaan, on tietoa monista asioista, ja se istuu Veðrfӧlnir ict pää. John Lindow ehdottaa, että se voi edustaa suurempaa viisauden osaamista, mahdollisesti olemalla tiedon hankkiminen samalla tavoin. [2]

Yggdrasil on myös keskeisessä asemassa maailman loppuessa Ragnarokissa. Vain kaksi ihmistä hengissä Ragnarök, Lif ja Lifthrasir, voivat paeta Yggdrasil oksat, jossa ne syöttävät kasteen ja ovat suojassa puun.

Yggdrasililla on ilmeisesti pienempiä vastapuoleja Uppsalan pyhässä puussa, valtava ikivihreä Irminsul, joka oli paganin saksilaisten kunnioittanut tamma ja jonka sanottiin yhdistävän taivaan ja maan. Vanhan Norjan muoto Irmin oli Jörmun ja aivan kuten YGG, se oli yksi Odinin nimiä. Irminsul voi olla edustamaan maailmaa Yggdrasilille pakanallisten saksalaisten keskuudessa.

Germaanisen kulttuurin mieltymys puu symboliikkaa Näkyy-on-ollut yleistä, muiden pomo puita kuten Thorin Oak Esiintyvät elossa tileille (8.-luvulla) ja Ibn Fadlan tilille de son kohtaaminen Skandinavian Rus' heimo alussa 10-luvulla, kuvaaminen em tatuoituna "kynsistä kaulaan" tummansinisellä "puukuvioinnilla".

Tämä 1700-luvun islantilaisen käsikirjoituksen kuvitus osoittaa Yggdrasillin elävien eläinten kanssa.

Древо Иггдрасиль - основа Вселенной

В скандинавской мифологии Дерево Иггдрасиль - это огромный ясень (по другой версии - тис) который метафорически представляет собой "скелет9raquo; обозримого мира. Позже у германских народов Ясень Иггдрасиль стал называться Ирминсуль, его покровителем являлся бог Ирмин, вероятно - образ, возникший приблизительно в VIII веке на основе скандинавского образа бога победы Тюра.

Фактически Иггдрасиль и есть сама Вселенная. Миры Иггдрасиля существуют на разных "уровнях9raquo,, некоторые - в кроне дерева (как, например, Асгард и Альвхейм) другие на уровне ствола (Мидгард) третьи - в его корнях (например, Хельхейм и Свартальвхейм). Однако это более позднее представление о структуре Мирового древа Иггдрасиль (бытовавшее среди фризов). В наиболее ранних эддических текстах, в частности - в "Речах Гримнира» из «Старшей Эдды" говорится о том, что все "ключевые миры" располагаются у корней Ясеня. Один корень уходит в Хельхейм, второй - в Мидгард, третий - в Ётунхейм. Хотя в Стурлуссоновской Эдде предлагается несколько иной вариант: первый корень Древа Иггдрасиль уходит в Асгард, второй - в Нифльхейм, третий, опять же, в Ётунхейм. Чем вызваны такие разночтения, не совсем ясно.

Согласно эддическим текстам, корни Иггдрасиля располагаются вовсе не нижней части мироздания, что было бы логичным. Например, в "Видении Гюльви" сказано, что тот корень, под которым находится источник Урд, находится "на небе". Иными словами, Иггдрасиль, значение которого для древних скандинавов, былом, несомненно, очень велико, имеет непростую многоуровневую структуру, которая, возможно, выходит за рамки привычного нам трехмерного мира. Однако корень Урд наиболее известный из всех корней Иггдрасиля. Именно под этим корнем живут три норны, которых зовут Урд (что значит "или судьба9raquo," прошлое9raquo;) Верданди (в переводе с древнескандинавского - "становление9raquo,, или" настоящее9raquo;) Ø Скульд (что значит "или долг9raquo;, "будущее9raquo;). Норны прядут нити людских судеб, они определяют, кому суждено быть великим героем, а кто сгинет в безвестности. И этот образ также неоднозначен, ведь древнескандинавская традиция не была фаталистична, согласно ее канонам человек в любой момент времени сам определял свою судьбу. Норны поддерживали Древо Иггдрасиль, не позволяли ему состариться и погибнуть.

Второй корень Иггдрасиля известен тем, что, согласно "Младшей Эдде" возле него находится некий источник мудрости, который стережет Мимир, величайший из ётунов. Именно Мимиру Один отдает свой правый глаз, чтобы напиться из источника. После этого ритуала Всеотец пригвоздил себя собственным копьем к стволу Ясеня Иггдрасиль и провисел так девять дней, пока ему не открылось сокровенное знание о рунах. С другой стороны, известна иная легенда, согласно которой Мимир был заложником ванов, позже его убили и обезглавили. В соответствие с этой версии Один отдал свой глаз, чтобы оживить голову Мимира (в "Младшей Эдде" на этот счет сказано, что Всеотец забальзамировал голову великана). Затем Один поместил голову Мимира у источника мудрости и периодически ходил к нему за советом, одновременно черпая знания из источника. Также в Стурлуссоновской Эдде сказано, что Мимир сам пил из источника, зачерпывая воду рогом Гьяллархорн. Это тот самый рог, который, согласно тексту обоих Эдд, принадлежит Хеймдалю, так что данный фрагмент также не совсем понятен.

Под третьим корнем Иггдрасиля находится Хвергельмир (в переводе с древнескандинавского "Кипящий Котел"). Это толи источник, толи колодец, из которого берут начало все подземные реки, в частности - легендарная река Гьелль, отделяющая Хельхейм от Нифльхейма. Хвергельмир наполняется влагой, что капает с рогов оленя Эйктюрнира (в переводе с древнескандинавского "с дубовыми рогами"). Эйктюрнир стоит на крыше Вальхаллы и питается листьями с кроны Древа Иггдрасиль. То есть мы вновь видим достаточно непростую пространственную модель, согласно которой корни Иггдрасиля расположены на разных уровнях.

Obrazin mophlogists,

В более поздних мифах говорится не об одном, а о четырех оленях, что пасутся в кроне Мирового древа. Ветви Иггдрасиля также являются прибежищем для огромного орла, который является воплощением мудрого йотуна Хресвельга, своими крыльями он порождает ветер. Enintään орле (или меж его глаз) восседает сокол Ведрфельнир, который видит все, происходящее в мире. У корней Иггдрасиля живет дракон Нидхегг (этимология не известна). Нидхегг пожирает души людей, которые вели недостойную жизнь, это обманщики, убийцы, клятвопреступники. Мудрый орел из ветвей Иггдрасиля постоянно что-то говорит дракону, и тот отвечает, но так как расстояние между ними слишком велико, то сообщения переносит белка Рататоск (в переводе с древнескандинавского - "грызозуб9raquo;). Однако Нидхегг, обитая в самой глубине Хвергельмира, постоянно подгрызает корни Иггдрасиля, стремясь сломить дерево.

Также стоит упомянуть, что, согласно "Младшей Эдде" у корня Урд находится "судилище богов" куда асы приходят каждый день, чтобы решать насущные вопросы (не совсем ясно, почему они не могут делать этого в Асгарде). Таким образом 9 миров Иггдрасиля пересекаются в различных аспектах, образуя замкнутую систему Вселенной.

При этом этимология слова "иггдрасиль9raquo; достаточно очевидна. "Игг9raquo; - это одно из имен Одина, а "драсиль9raquo; значит "скакун9raquo;. То есть дословно "иггдрасиль9raquo; можно перевести как "скакун Одина". Многие исследователи видят в этом отражение мифа о том, как Один провисел на дереве в поисках мудрости. Отсюда происходит наиболее популярный кеннинг виселицы - "скакун висельника" (ведь Одина часто называли богом висельников).

В завершении стоит чуть подробнее сказать о вышеупомянутом германском Ирминсуле, который воплотил в себе идею Мирового древа Иггдрасиль. Как полагали северные германцы, Ирминсуль располагался в Вестфалии, а если точнее - в роще у крепости Эресбург. Однако этот огромный ясень был сожжен Карлом Великим в году 772 (Карл стремился крестить германцев). Второй Ирминсуль, согласно легендам, располагался в Тюрингии, на правом берегу реки Унштрут. Разумеется, на данный момент никакого уникального или хотя бы особо крупного ясеня там нет. Да и вообще, очевидно, что речь в этих легендах идет лишь о священных рощах, капищах, местах поклонения древних германцев. Ведь мифологический Ясень Иггдрасиль - это вовсе не дерево, и скандинавы это отлично понимали. Речь шла о структуре космоса, о котором, быть может, викинги знали гораздо больше нас. Ведь многие аспекты мифов об Иггдрасиле до сих пор не ясны исследователям.

Hauskaa! Kaikupohjan! Pelit! Puhelimet! Kepposia!

Olisiko kaksi ihmistä täydellinen pari? Tai heidän pitäisi etsiä jonkun toisen? Selvitä!

Käytä --hold @ username @secondusername nähdä kuinka yhteensopivat kaksi käyttäjää ovat! Yggdrasil laskee niiden yhteensopivuuden käyttämällä super-salaista algoritmia! Haluatko nähdä, kuinka yhteensopivat ystävät ovat? Kokeile --friendscore -komentoa!

Nyt voit kilpailla ystävillesi (ja kaikki muutkin) nähdäksesi, ketkä voivat kiihdyttää kiirettä pisin!

Tyyppi - spinner [tyyppi] aloittaaksesi pyörimisen fidget spinner. Vaihda [tyyppi] pyörityselementin kanssa! Joitakin käytettävissä olevia kiekko-tyyppejä ovat: Punainen, Oranssi, Keltainen, Vihreä, Minttu, Sininen, Violetti ja Vaaleanpunainen

Käytä --spinner-pisteitä nähdäksesi nykyiset huipputulokset. Jos et ole paikalla, älä huoli! Antaa vain muutama tunti, ja voit jatkaa kehruuta yrittää päästä ylhäältä!

Taistele ystäväsi tai vihollisesi nähdäksesi, kuka tulee ulos päälle!

Kirjoita vain - aatteellinen @username aloittaaksesi taistelun jonkun kanssa, ja Yggdrasil tekee loput!

Pelaa mahtavia ääniä heti, kun tarvitset niitä!

Katso kaikki nämä hienot äänet!

--airhorn --brainpower --cena --cheer - kriketti --duel --hopea - vaivaaminen - knocking --numberone --oof - trombone

Oletko aina halunnut puhua muiden ihmisten kanssa, vaikka he eivät olisikaan palvelimellasi? No nyt voit! Nosta puhelin ja keskustele!

On paljon puhelimia saatavilla!

--kaiutinpuhelin --puhelimen --puhelimen - koskettimet - puhelinkuulokkeet --puhelinta

Sammuta se vain, kun käytät samaa komentoa!

Luo kauniita tervetulleita tervehdyksesi!

Jos haluat nähdä nämä kuvat, lisää ne !Tervetuloa! kanavan aiheeseen, kuten esitetyssä kuvassa esitetään. Voit tehdä Yggdrasilin näytä jätäviestejä !näkemiin! kanavan aiheessa.

Huomaa: Et voi vaihtaa taustaa, se valitaan satunnaisesti Yggin suosikkikuvista.

Yggdrasil palvelimellasi!

--pokefusion --rip --meme --joke --hyödytön --spoilerit --loading --gold --nitro --report --quote

Katso kuvia söpöistä eläimistä!

Tee päätöksiä elämästä tai mistä tahansa!

--valitse ensin toinen. --8ball Voinko onnistua? - onnettomuus - roll 3d20

Lue palvelimesta, sen jäsenistä, botista ja muista!

Yritä tarkistaa joitakin tietoja seuraavilla komennoilla! --avatar @user --serverinfo --userinfo @user --about --ping - kutsua

*

 • На главную || Siirry hakemistoon
 • Список монстров и духов
 • Geriatriset monomeerit
 • Классификация и иерархия существ
 • Демонология
 • Носители магии
 • Пантеоны Богов
 • Мифолог-е и священные артефакты
 • Rasto -mimikografia
 • Мифические, волшебные народы
 • Мифологические места обитания
 • Звездная мифология
 • Животные в мифологии
 • Герои мифов и легенд
 • События, праздники, ритуалы
 • Astrologia, mygia
 • Мифонедельник-статьи, материалы
 • Галерея сайта
 • Библиотека
 • Лавка волшебных артефактов
 • Библиография сайта

  Светлана Лаврова: Väriaineet ja деревья в легендах и мифах

  Лысковский: Цветочное кружево - легенды о растениях

  Цветы в легендах и преданиях (Иллюстрации - короб)

  Легенды и мифы о растениях. Легенды Древнего Востока, языческие мифы, античные предания

  Магические свойства растений. Irina Staryina

  Магия домашних растений

  . Иггдрасиль - в скандинасвкой мифологии Мировое древо - гигантский ясень, являющийся структурной основой мира, древо жизни и судьбы. Иггдрасиль. определяет "вертикальную проекцию" пространственной модели мира скандинавской мифологии, соединяя различные миры (небо, землю, подземный мир). Характеристика И. содержится ¢ "Старшей Эдде" ( "Прорицание вёльвы" 2, 19, 28 Ø др. "Речи Гримнира" 31 Ø след.), а также в "Младшей Эдде". Вёльва (Провидица) (¢ строфе 2) называет Иггдрасиль miotvib maeran (т. Е. "Древо меры, прекрасное" или "знаменитое"). Она упоминает девять миров и соответствующие им девять iviui. Это слово переводят по-разному "деревянный инвентарь", "тисовые деревья", "корни", "широкие", "лес". Учитывая сибирские параллели, следует это слово скорее всего переводить как древесную опору, основу "костяк" каждого из девяти миров. На вершине Иггдрасиля сидит мудрый орёл, а между его глазами - ястреб Ведрфёльнир ( "полинявший от непогоды") корни Иггдрасиля гложут дракон Нидхёгг и змеи. Перебранку между орлом и драконом переносит снующая по стволу белка Рататоск ( "грызозуб") - своеобразный посредник между "верхом» и «низом". На среднем уровне четыре оленя щиплют листья Иггдрасиля. Кроме того, олень Эйктюрмир ( "с дубовыми кончиками рогов") и коза Хейдрун едят его листья, стоя на крыше Валъхаллы. Три корня Иггдрасиля простираются, согласно "Старшей Эдде" в царство мёртвых, к великанам и людям или, согласно "Младшей Эдде" - Ë богам (асам) и неистым великанам (хримтурсам) и к Нифльхейму (страна мрака). Согласно "Младшей Эдде" у Иггдрасиля находится главное святилище, где боги вершат свой суд. Под корнями расположены источники - Урд («Судьба»), источник Мимира, Хвергельмир ( "Кипящий котёл"). "Младшая Эдда" определённо связывает Урд с небесным корнем, источник Мимира - с великанами и Хвергельмир - с Нифльхеймом. Но естественнее связать один из корней с людьми и с ним Урд, поскольку у этого источника живут норны, определяющие судьбы людей. Норны поливают влагой из источника дерево, чтобы оно, подгрызаемое змеями и оленями, не гнило. Можно реконструировать и представление о том, что медвяный источник Мимира питает мировое древо, но с другой стороны, сам Иггдрасиль покрыт медвяной влагой, и поедающая его листья коза Хейдрун питает неиссякаемым медвяным молоком павших в бою воинов (эйнхериев) ¢ Вальхалле.

  Как вечнозелёное древо жизни И. пропитан живительным священным мёдом (см. Мёд поэзии).

  Иггдрасиль связан с одинической мифологией. Слово "Иггдрасиль" буквально означает "конь Игга" т. е. конь Одина (Игг - другое имя Одина) и отражает миф о мучительной инициации ( "шаманском" посвящении) Одина, который провисел, пронзённый копьём, девять дней на этом дереве. Это название, возможно, также подчёркивает роль Иггдрасиля как пути, по которому обожествлённый шаман (каким отчасти является Один) странствует из одного мира в другой. Возможно, что Один в мифологеме мирового древа вытеснил громовника Тора, поскольку имеются намёки на связи Тора с культом дуба и эти намёки поддерживаются индоевропейскими параллелями. Кроме Одина, с Иггдрасилем тесно связан также страж богов Хеймдаллъ, который, по некоторым предположениям, является его антропоморфной ипостасью. По-видимому, Лерад и Мимамейд (kohteesta Мимира, хозяина медвяного источника) - синонимы Иггдрасиля. Его культовым эквивалентом были священные столпы - деревья, известные в исторические времена в Швеции и других местах. Северогерманский хронист Адам Бременский (11 ¢.) Сообщает о священном тисе в храмовом комплексе в Упсале (ср. Почитание столпа Ирминсуль, соотносимого с богом Ирмином, у саксов, о чём сообщает Видукинд в "Истории саксов" 10 ¢.).

  Автор электронной мифологической энциклопедии Александрова Анастасия myfhology.narod.ru

  1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 оценок, среднее: 5.00 из 5)
  Loading...
 • Like this post? Please share to your friends:
  Leave a Reply

  + 73 = 81

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

  map